Onderzoek

Door te begrijpen hoe financiële functies werken helpen we ze veranderen en verbeteren. Gedreven door nieuwsgierigheid, gebaseerd op gedegen onderzoek.

Gedreven door nieuwsgierigheid

We worden gedreven door een grenzeloze nieuwsgierigheid. Wat is de financiële functie van de toekomst? Hoe ziet ons vakgebied er over 5, 10 of 100 jaar uit? Samen hebben we ruim 80 jaar ervaring in finance maar we hebben het gevoel dat we nog lang niet ‘uitgeleerd’ zijn. Dus stellen we vragen en doen we onderzoek om nóg beter begrijpen hoe financiële afdelingen bijdragen aan de organisatie, hoe ze de meeste impact creëren, hoe ze de balans vinden tussen grip houden op de situatie en inspelen op de toekomst. Onze nieuwsgierigheid levert unieke inzichten op, die we met veel plezier delen op deze site en in verschillende publicaties.

Holistische blik

Hoe maak je als financiële functie optimaal gebruik van je capaciteit? Hoe combineer je routinematige activiteiten met optimalisatie en innovatie? Om die vragen te beantwoorden moet je verder kijken dan de hectiek van het dagelijkse werk. Dan helpt het om experts in te schakelen die eens vanuit een ander perspectief kijken. Die niet alleen inzoomen op wat er gebeurt op de afdeling, maar juist ook naar de organisatie als geheel kijken. Wij zijn trots op onze holistische blik: in ons onderzoek nemen we álle factoren die van invloed zijn op het succes van de financiële functie mee.

Evidence-based

We doen al ruim 10 jaar onderzoek naar trends en ontwikkelingen in HPFF. De experts van FFR&D schrijven regelmatig over hun ervaringen en inzichten  in vakbladen en online, en publiceerden een aantal toonaangevende boeken over high performance financial functions. Door evidence based research te doen, trend-onderzoek uit te voeren en samen te werken met de beste financials die onze ideeën in de praktijk toetsen, weten we als geen ander hoe de beste high performance financiële functies werken. En hoe we organisaties kunnen helpen om te transformeren. Niet voor even, maar structureel.