Transformatie

Begin vandaag met de doorontwikkeling van je financiële functie en ga voor uitmuntende prestaties.

In beweging komen

Tijdens de diagnose wordt duidelijk waar de uitdagingen – en kansen – voor de financiële afdeling liggen. De volgende stap is het vertalen van de diagnose naar concreet advies en praktische verbeter-acties. We leveren alles wat afdelingen nodig hebben om in beweging te komen, in de richting van een echte HPFF. Van de nulmeting en diagnose tot het ‘veranderverhaal’ en het actieplan met bijbehorende (langetermijn-)planning. Voor sommige opdrachtgevers werken we vervolgens samen met consultants van Giant Leap voor de daadwerkelijke uitvoering van verbeteringen.

Hoe kan doorontwikkeling er uit zien

  • HPFF workshops – We organiseren workshops om met elkaar concrete verbeter-acties te brainstormen en vervolgens te prioriteren. Door de financials bij onze opdrachtgever nauw te betrekken bij het veranderproces vergroten we het draagvlak en ontwikkelen we de kennis en visie binnen jullie organisatie.
  • HPFF coaching en masterclasses – Professionele begeleiding, in-house strategisch inzicht en een centraal aanspreekpunt voor alle betrokkenen. Maak gebruik van onze ervaring bij het ontwerpen en uitvoeren van verbeteringen.
  • In-house opleidingen – Opleidingen op maat, gegeven door de ervaren trainers van FFR&D. Vergroot de kennis en kunde op het gebied van high performance finance functions binnen je afdeling.
  • Actieplan – We leveren een actieplan op dat je afdeling of organisatie in een aantal concrete stappen optimaliseert.
  • Reflectie en iteratie – Na ieder traject plannen we een nieuwe meting en diagnose. Zo komen we nieuwe verbeterpunten tegen en brengen we de prestaties naar het volgende niveau.

Ons geheime recept: er is geen geheim recept

Geen financiële afdeling is het zelfde. Andere methodes, teamleden en strategische rollen binnen de organisatie maken dat ons werk voor elke opdrachtgever anders is. Wat we steeds meenemen is onze kennis van de belangrijkste thema’s, kenmerken en factoren van bewezen high performance financial functions. Omdat we weten wat werkt, en wat de obstakels zijn die iedereen onderweg tegenkomt, lukt het ons om transformaties richting te geven.

Dit zijn de voordelen van verandering

Diverse onderzoeken laten zien een hoogpresterende financiële functie zich onderscheidt door lagere operationele kosten , minder fouten, meer tevreden interne klanten, grotere kennis van de nieuwste IT-applicaties en een groter vermogen die toe te passen, grotere invloed in de organisatie – vooral bij de strategische besluitvorming – en een actievere rol in business-partnering. Reden genoeg dus, om na een grondige diagnose ook echt stappen te gaan zetten.