De financiële functie van de toekomst

Hoe je jouw financiële functie aantrekkelijk en up-to-date houdt 

Er komen grote veranderingen aan in de financiële functie. Binnen tien jaar zal de wereld van financiële professionals er totaal anders uitzien!

De afgelopen jaren zijn turbulent geweest. Veel sectoren zijn flink veranderd dankzij nieuwkomers op de markt, nieuwe technische mogelijkheden en toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Wat organisaties dringend nodig hebben, is zicht krijgen op toekomstige ontwikkelingen om snel te kunnen anticiperen. Daarbij kunnen ze de ondersteuning van de financiële functie goed gebruiken.

Helaas komt de huidige manier van werken van veel financiële afdelingen nog neer op het bij elkaar sprokkelen van de cijfers om achteraf te ‘voorspellen’ wat er gaat gebeuren. Maar beslissingen nemen op basis van wat is geweest, is niet goed genoeg meer. Wat organisaties nodig hebben is een financiële functie die de implicaties ziet van huidige ontwikkelingen, en die kan vertalen naar de toekomst.

Hoe moet de financiële functie veranderen om de komende tien jaar relevant te zijn en te blijven? Die vraag stelden de auteurs van ‘De toekomst van de financiële functie’ zichzelf. Om het antwoord te vinden, deden ze een groot onderzoek met behulp van 50 visionaire financiële professionals uit de wetenschap en de praktijk. Door diepgaande gesprekken en een Delphi-onderzoek kwamen ze tot verrassende inzichten. Inzichten die grote gevolgen hebben voor HR-beleid, financiële opleidingen en de invloed van de financiële functie binnen de organisatie.

De auteurs presenteren deze unieke en waardevolle inzichten in een prettig leesbaar en compact managementboek, waar elke financiële professional mee aan de slag kan.

Samen met klanten bouwen aan een hoog presterende financiële functie. Dat is de passie van André de Waal, Eelco Bilstra, Jacques Bootsman en Bart Vermaas. Zij doen dat vanuit hun respectievelijke bedrijven, FFR&D en CFO Partners.

Bestel bij Managementboek.nl