De financiële manager van de 21ste eeuw

Controlling in de praktijk

De financiële functie is een van de belangrijkste binnen een organisatie. Ondernemingen in de vijf grootste economieën van de wereld besteden er naar schatting ruim $200 miljard per jaar aan. Veel organisaties hebben de laatste jaren gewerkt aan verbetering van zowel de efficiënte als effectiviteit van financiële processen. Inmiddels kan worden gesteld dat een transformatie van de financiële functie naar een hoger kwaliteitsniveau niet langer een optie is maar een noodzakelijkheid.

Daarmee wordt onderkend dat financiële managers een belangrijke rol hebben, want ze zijn bij uitstek gepositioneerd om een leidende rol binnen de organisatie te spelen. Als een spin in het web van operationele en strategische processen kunnen ze consequenties van beslissingen overzien en tegelijkertijd nieuwe kansen en bedreigingen snel onderkennen en daar op inspelen … mits ze te allen tijd zorgen voor een betrouwbare financiële administratie.

De combinatie van vakmanschap en strategische en communicatieve vaardigheden zorgt ervoor dat de financiële manager functie een van de belangrijkste posities blijft binnen eenentwintigste eeuwse organisaties. De inhoud van dit boek helpt u de gewenste transformatie te maken, zodat ook voor u zal gelden: de financiële manager is de nieuwe superman of supervrouw van de 21ste eeuwse organisatie!

Bestel bij Managementboek