Diagnose

Je kunt pas op reis als je weet waar je bent, en waar je naartoe wilt. Een diagnose door de ervaren experts van FFR&D schept perspectief waar je als professional mee vooruit kunt.

Zo stellen we een diagnose

We starten elk verandertraject met een nulmeting. Met behulp van een vragenlijst, interviews en een workshop brengen we de stand van zaken op de afdeling, en daarbuiten, in beeld. Vervolgens stellen we een diagnose: we analyseren de uitkomsten, bespreken waar kansen liggen en hoe we structurele verbeteringen kunnen aanbrengen.

Het voordeel van ervaring

We zien veel afdelingen, in heel verschillende organisaties, met vergelijkbare uitdagingen worstelen. Het voordeel van onze jarenlange ervaring bij financiële afdelingen: we kennen de meestvoorkomende valkuilen en helpen je eromheen te navigeren. We snappen dat de oplossing altijd een combinatie is van een aantal factoren. Dus kijken we naar werk-inhoudelijke verbeteringen, maar ook naar strategische verbeteringen, persoonlijke ontwikkeling en slimme IT-oplossingen.

Iteratief proces

Na aanpassingen en verbeter-acties meten we opnieuw, en stellen een nieuwe diagnose op. Zo laten we heel concreet het effect van de HPFF-transformatie zien. En maken we het mogelijk om iteratief te werken: in een aantal stappen richting high performance. Door onze aanpak voorkomen we hit & run oplossingen: veranderingen die even lucht geven, maar de financiële afdeling niet structureel efficiënter maken.